Amnesia

Jag red ut på Grey barbacka, hur mysigt som helst men han har ju blivit så otroligt jobbig nu när de börjar bli kallare ute, han kan ju inte skritta något typ. Så man blir ganska irriterad utav taktandet hela tiden. Red iallafall runt fyrkanten som tog ca 20 minuter. 
 
Nu är jag hemma och har skrivit om Buddhismen då den ska vara inlämnad denna vecka. Har enbart en analys kvar men den tar jag imorgon eller senare ikväll. 
Lisa håller förtillfället på att ladda ner spelet Amnesia, de påminner om Slender fast många säger att det är mycket läskigare.Så tanken är ju att jag ska testa på det ikväll om datorn vill ladda ner de vill säga. 
 
Bild på jackan får ni imorgon då jag inte har haft tid eller så har jag glömt bort det.
 
 

Praktik - Willys A6

Jag började halv 9 och har för de mesta packat upp majs, och städat bland hyllor, sorterat skräp. 
Det är faktiskt mycket roligare än jag trodde och dagen har gått riktigt fort. Jag jobbar till 15:00 och efter det ska jag upp till stallet och skritta min guldponny ❤



Klubbmästare

 
Bästa Grey <3
 

09 – Någon du är stolt över de senaste dagarna

Greytime
Han är alltid på så gott humör och pigg verkar så himla glad över allt och man blir ju extra glad när man roppar på han i hagen och han gnäggar. 
På träningar så gör han bara bättre och bättre ifrån sig och inom hoppningen så vågar han ta egna beslut även om man kommer fel!
Underbar ponny!
 
 

Härlig dag

Idag så åkte vi med Ekobussen i skolan vilket var så himla roligt!  Vi började med att åka mot Taberg och där gick vi ut i en liten å i våtdräkt och skulle fånga insekter, var roligare än det låter!
Sen åkte vi vidare mot Vaggeryd hållet och där gick vi in och gick på mossen, och sen körde vi mossrace vilket nog är något av de roligaste jag gjort! Man sjunker ner i mossen och man fick hjälpa andra och ta i för kung och fosterland för att komma loss själv, superkul! 

Sen åkte jag vidare mot Charlies med mamma och Olivia och där hittade jag inte mer än en onödig jacka jag egentligen inte behövde men jag tyckte de var så snygg så den fick hänga med hem endå..

Sen vidare mot stallet där Grey fick vila idag och jag pyssla lite med han och satte på han sitt fina nya täcke.

Tror jag börjar bli sjuk nu också vilket suger riktigt hårt. Så därför ska jag sova nu, bilder på jackan får ni imorgon!





Dressyrträning

Idag var de dressyrträning för Anne och jag var absolut inte taggad till att rida för var så himla trött men Grey var så himla fin idag!
Vi började rida mycket vägar som skulle göra att hästen blev rakare. Sen red vi på volten och efter de så tränade vi framdelsvändning och Grey skötte sig jättebra efter några gånger. Han lyssnar inte alltid på skänkeln första gångerna så man får säga till han ordentligt och då gjorde han de jättefint och lugnt.
 
Imorgon såhar vi ekobussen vilket betyder att vi ska ut i skogen och göra massa aktiviteter. Senare åker jag till Charlies rean och efter de stallet.
 
Sov gott alla!
 
 
 

08 – Mål på kort sikt för denna månad och varför

Jag ska försöka få han rakare i högervarvet då han alltid springer på dubbla spår. Sen försöka få han mer stadigare i formen när man byter varv,svänger eller gör övergångar.
Ska även själv försöka rida ett lugnt tempo och förbättra min handställning mer.
 
 
 
 

07 – En bild på någon/något som har störst inverkan på dig

Grey har väldigt stor inverkan på mig måste jag säga. Hur vet jag inte men jag får väldigt mycket motivation och vill hela tiden lära mig mer på honom.
 

Greytime

Jag bloggade inte igår för att jag var i stallet direkt efter skolan, sen kom Stina hit och hjälpte mig plugga lite matte och sen var helt enkelt för trött.
Idag så slutade jag 13:05 för våran sista lektion var inställd så när mamma kom hem så åkte vi upp till stallet. Idag red jag intervall 2 omgångar med 2 minuters galopp/1 minut skritt. Han skötte sig riktigt bra tills jag skulle trycka ut bakdelen på han för han springer på dubbla spår och tillslut blev han riktigt tjurig och sparkade litegrann mot skänkeln hela tiden. Busponny!
 
Nu är de bara 2 dagar kvar i skolan sen är de äntligen helg och då är det klubbmästerskap på Vissmålen som jag ska va med på. 2 veckor därpå är de praktik och då ska jag praktisera på Willys A6. 
 
 

06 – En bild på de du senast köpte

 
Animo Ridbyxor Limited Edition köpte jag förra veckan så hade dom på dressyrtävlingen och jag rekomenderar verkligen dom då de är Gel grip vid knäna som gör att man får mycket bättre grep!

Kommentar ❤

Prydligt! Stundtals spänd överlinje och blir lite för snabb i takten, men VÄLDIGT BRA gjort Tess❤ ser jättefin ut!!!!
 
Åh vad glad jag blev, förhoppningsvis blir han bara bättre och bättre av varje dressyrtävling, för dressyr ska jag fortsätta tävla, de är ett måste med ponnyn som jag har!
 
 
 


Svarttorp

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hur fin får man va då?!
 

Svarttorp filmen

Jag red ju bara lagklassen och fick 58,88% vilket är helt okej tycker jag med tanke på hur lat och spänd han var, men de kändes mycket bättre igår än förra omgången. Jag kom precis utanför placering och laget knep en 2a plats så de var en väldigt bra omgång om man säger så. Så finalen går i Braås och då rider jag enbart lagklass igen då de annars blir så lång väntan.
 
Men här har ni filmen iallafall.
 
 

Mysdag

Idag åkte Lisa och jag upp till stallet tidigt och fixade maten och boxen åt hästarna. Eftersom Conrad är halt förtillfället så gick vi ut och gick med dom i 20 minuter. Så är redan klar med stallet vilket är rätt skönt. Imorgon vilar Grey så då blir de masa plugg då jag har prov på Tisdag och Onsdag.
 
Filmen från tävlingen igår håller på att laddas upp och bilder kommer även lite senare idag.
 
 
 

05 – En bild på en plats du varit

 
Mallorca 
 

04 - En vana som du önskar att du inte har

 Att jag har dåligt tålamod vissa dagar på hästryggen och kan då bli lätt arg på Grey och andra fast dom verkligen inte förtjänar de! Kan lätt hända om jag är för koncentrerad eller nervös. Men ska försöka bättra de.
 
 

Äntligen hemma

Kom precis hem efter stallet då vi åkte till charlies och apoteket innan stallet. Jag red barbacka idag för jag orkade verkligen inte rida med sadel. Lisa lärde mig lite metoder som Sten Åhstedt lärde henne i Skene i skåne.
Till en början var de kämpigt men blev hela tiden bättre. Han blev stadigare och stadigare i formen och de kändes jättebra mot slutet så nu känns de helt okej tills imorgon men imorgon kan han va helt annorlunda.. vem vet :)
 
Imorgon tvättar vi och knoppar Grey eftersom jag inte startar förräns 3. Denna helgen bli antagligen som den andra fast plugg denna helgen då jag har 2 prov att plugga till men inga kompisar utan bara att vara hemma och ta de lugnt.
 
Hoppas de går bra för laget imorgon så vi kommer på en 3e plats vilket vi redan ligger, men gör vi de så går vi till finalen
 
Nu ska jag sätta mig med familjen och kolla på Idol, ha en bra fortsatt kväll så hörs vi imorgon!
 
 

03 – En bild på dig och dina vänner

Har ju självklart fler vänner än på denna bilden men klassen är dom jag umgås med dagligen! Bästa klassen någonsinn!
 

Hoppträning

 Idag var de hoppträning för Anne och i början var Grey lite märklig med skänkel då han blev väldigt tjurig så fort man la till skänkeln. Men allt blev bättre och bättre ju längre vi red.
 
Vi hoppade mycket banor och vi fick jättebra flyt flera gånger väldigt nöjd och sista banan så fick vi väldigt stora fina språng och inte en tendens till att stanna även om allt blev väldigt stort! Bästa ponny!
 
Imorgon har jag studiedag och då ska jag bland annat göra lite läxor och försöka komma igen lite i matten och musiken då jag har 2 prov nästa vecka. Sen ska jag till farmor och laga en knapp på min kavaj som måste va hel till tävlingen.
Uppdateringen har varit väldigt dålig men har inte riktigt veta vad jag ska skriva om då jag inte känner att de är så intressant att läsa om dagarna hela tiden, dessutom har jag haft ganska fullt upp med hästen då man kommer hem sent osv..
 
 
Finaste ponnyn i världen! 

02 – Meningen bakom ditt bloggnamn

Mitt namn, så har egentligen ingen aning om vad man ska säga :)
 
 
 

Skola

Idag så slutar jag 15:15 men tror de blir tidigare för vi slutar med elevens val och jag har idrott så då får vi gå tidigt. 
Efter skolan ska jag och mamma till Charlies och kolla på min kavaj, en knapp har lossnat väldigt mycket!  

Igår red jag igenom dressyrprogrammet 2 gånger eftersom jag ska tävla dressyr i helgen. Han va fin i formen men lite studsig.  Idag ska jag göra samma sak så får vi se hur de går!


Dagens look :) skjorta, mörka byxor och utsläppt hår :)

01 – En nytagen bild på dig och 10 fakta om dig själv

 
* Jag älskar hundrasen Siberian Husky(ska ha en när jag blir stor)
* Jag tycker jag har bra klädstil
* Jag älskar när man har vänner man kan dampa loss med utan att dom tycker man är helt konstig
* Jag spelar World Of Warcraft och gjort i några år
* Jag har väldigt lätt för englska tack vare WOW
* Jag älskar rött hår, tycker de är supersnyggt, synd att så få har de dock
* Jag är väldigt utséendes fixerad då jag gärna kollar mig i en spegel om jag går förbi en
* Jag älskar Skimlar även om dom blir skitigare, men så mycket finare på tävlingen när dom är rena
* Jag gillar att sticka ut lite på tävlingar med tävlingsset som är ovanliga
* Jag älskar min familj, min underbara häst och alla mina djur och kompisarna som alltid finns där 


gick inte att få bilden större :/

Rakad ponny

Nu är sagoponnyn klippt och all isbjörnspäls är borta! 





Film från Bratteborg


Bratteborg

Jag somnade igår när jag skulle lagt upp bilderna..
 
LB - förklass

Han var så himla fin på framhoppningen och var så himla lättsvängd och lydig och samma känsla fanns även inne på banan så jag kunde göra alla omhoppningssvängar jag hade tänkte utan några problem.
Vi fick även bra språng genom hela banan och de resulterade en vinst i klassen! 
 
LC - lagklass

Han var lika fin denna klassen och vi fick en lugn rytm genom hela banan, han var inte något stretig eller stark utan det flöt på utan några problem. Så här gjorde vi även en nolla för laget!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Finaste ponnyn i hela världen! 
 

Påväg till Bratteborg

Nu har vi precis åkt ifrån stallet och är påväg mot Bratteborg.
Finis hästarna står i transporten! 
Bilder kommer ikväll!



Dressyrträning

Idag var de dressyrträning för Anne och vi började som vanligt med att värma upp på volten för att lösgöra hästen. 
Man skulle flytta bakdelen ut, ställa in eller ut osv..
Grey var så otroligt lat att jag fick skänkla i vart enda steg men de blev bättre efter vi galopperat lite. Han hade väldigt fint steg och fin avslappnad form idag. 
Mot slutet så red vi skänkelvikningar ifrån medellinjen, och dom första gångerna så skulle han streta imot och inte ta skänkeln. Men de blev jättebra dom sista och han gjorde de utan några problem!

Imorgon blir de förberedelser för tävling då de är allsvenskan Div 2 på lördag i Bratteborg. Jag rider LB(90) förklass och LC(80)lagklass.
Jag ska ha mitt vinröda JW på honom!






Välkommen Till Min Blogg Igen

Nu har jag startat bloggen igen efter en betydligt längre paus än jag hade väntat mig men men..
 
Jag heter Tess Candemyr och är 15 år. Jag har en egen häst som heter Greytime. Greytime har gått MSVA hoppning och lite dressyr. Jag och Grey har tävlat ett flertal regionala LBer med bra resultat och tränar hemma på LA nivå. Min syster Lisa hade honom innan mig så jag tog över honom nu när hon fyllde 18 och köpte egen storhäst. Vi har hästarna i Rogö stallet som ligger precis vid Riddersberg eller som kanske är mera känt som Tenhults Naturbruks Gymnasium där dom har stallet då vill säga. 
Jag fyllde den 8 juni och tog AM-kort, har precis börjat 9an och ska försöka satsa fullt ut sista året. 
Min familj består av mamma,pappa och min syster. Mina föräldrar är väldigt hästintresserade och väldigt hjälpsamma med saker och ting. Jag och Lisa är väldigt tighta systrar skulle jag beskriva oss som då vi alltid kan prata om allt.
 
Vet egentligen inte riktigt mer vad jag ska säga eftersom ni kommer få reda på de mesta om ni väljer att fortsätta läsa. Kom gärna med förslag och fråga om de är något ni vill veta så ska jag försöka mitt yttersta med att göra en blogg som är så intressant som möjligt!
 
 
 
 
 
 
 
 
 

RSS 2.0